© Event Catering 2017

 

570 284 262

Catering na chrzciny i komunię

 

MENU PODSTAWOWE

 

Wariant I

  • Rosół tradycyjny z makaronem
  • Kotlet schabowy panierowany
  • Ziemniaczki pieczone
  • Surówka z buraczków i mizeria ze świeżych ogórków

 

Wariant II

  • Rosół tradycyjny z makaronem
  • Filet z kurczaka w cieście
  • Ziemniaczki puree
  • Surówka z czerwonej kapusty i mizeria ze świeżych ogórków

 

 

MENU ROZSZERZONE

 

Wariant I – 1,5 porcji mięs i dodatków na osobę

  • Rosół tradycyjny z makaronem
  • Roladka schabowa ze szpinakiem w sosie serowym
  • Filet z kurczaka panierowany
  • Ziemniaczki pieczone
  • Kluski śląskie
  • Surówka szwedzka, surówka z buraczków

 

Wariant II – 1,5 porcji mięs i dodatków na osobę

  • Rosół tradycyjny z makaronem
  • Filet z kurczaka nadziewany warzywami i serem
  • Filet z dorsza w panierce
  • Ziemniaki po chłopsku
  • Ryż
  • Surówka szwedzka, surówka z kiszonej kapusty

 

Zimny bufet:

  • Sałatka grecka – 75% liczby osób
  • Sałatka nicejska – 75% liczby osób
  • Vol-au-venty z dodatkami – 1 sztuka/os.
  • Kruche babeczki z dodatkami – 1 sztuka/os.

 

 

MENU PREMIUM

 

Wariant I - 2 porcje mięs i dodatków na osobę

  • Rosół tradycyjny z makaronem
  • Udko z kurczaka
  • Roladka z indyka z farszem warzywnym
  • Zrazy wieprzowe
  • Ziemniaczki  pieczone
  • Kluski śląskie
  • 3 surówki do wyboru

 

Wariant II - 2 porcje mięs i dodatków na osobę

  • Krem pomidorowy  z ptysiem
  • Cordon bleu z kurczaka
  • Pierś z kurczaka zapiekana z pomidorem  i serem
  • Pieczeń schabowa w sosie własnym
  • Ziemniaki  puree
  • Ryż
  • 3 surówki do wyboru

 

Zimny bufet:

  • Sałatka cezar – 75% liczby osób
  • Sałatka grecka – 75% liczby osób
  • Vol-au-venty z dodatkami – 1 sztuka/os.
  • Kruche babeczki z dodatkami – 1 sztuka/os.
  • Rożki francuskie z dodatkami – 1 sztuka/os.
  • Mini tortille z dodatkami – 1 sztuka/os.

 

 

OFERTA UWZGLĘDNIA

  • zastawę (talerze, sztućce)
  • wyposażenie niezbędne do przygotowania bufetu szwedzkiego
  • obsługę
  • dostawę

 

USŁUGI DODATKOWE

(powiększające bazową kwotę menu od osoby)

  • zmiana formy realizacji z bufetów szwedzkich na obsługę kelnerską do stołów (jedzenie z bufetu szwedzkiego przechodzi na półmiskach na stoły)
  • bufet z napojami gorącymi (kawa, herbata czarna i smakowa, mleko, cukier, cytryna)
  • bufet z napojami zimnymi (woda 0,5l , soki 0,3l podawane w dzbankach)
  • bufet słodki (ciasta 200g/os.)
  • Stoły okrągłe, obrusy i krzesła dla gości
  • Ławo-stoły dla gości i namioty (plener)